مقاله نویسی

بیانیه علایق پژوهشی (SRI)

بیانیه علایق پژوهشی (SRI) یا Statement of Research Interest

اغلب دانشگاه های سراسر دنیا جهت طی مراحل اخذ پذیرش در مقاطع دکتری و فوق دکتری علاوه بر رزومه و انگیزه نامه (SOP) از متقاضیان بیانیه علایق پژوهشی  (SRI) را که حاوی اطلاعات به نسبت کامل تری شامل دروس پاس شده،علایق و سوابق پژوهشی و سوابق نشر کتاب و مقالات می باشد مطالبه می کنند.

در واقع SRI در مورد شماست؛ اینکه به عنوان یک پژوهشگر، شما چه شخصیتی دارید، علایق پژوهشی شما چیست، آینده پژوهشی خود را چگونه می‌بینید، دستاوردهای شما کدامند، و چگونه می‌توانند شما را به سوی اهداف آینده‌تان به جلو برانند؟

منظور محقق از تدوین SRI بیان یک خلاصه از شرایط کلی وی در تحقیقات وپژوهش های انجام شده گذشته و همچنین برنامه های آینده وی برای انجام و ادامه تحقیقات به منظور ارائه به موسسه علمی مورد تقاضا می باشد.

معمولاً SRI چیزی در حدود 1 تا 3 صفحه می باشد اما ممکن است دانشگاه مورد تقاضا مقادیری بیشتر یا کمتر از این را درخواست نمایند. با توجه به زمینه علمی محقق ، ممکن است در حدود 2 تا 4 پاراگراف تدوین شود اما در بعضی از موضوعات مقدار بیشتری را در می گنجانند.

برای تدوین SRI با حداقل تعداد پاراگراف ، مثلاً سه پاراگراف، در پاراگراف اول مقدمه قرار داده می شود. در این پاراگراف معرفی مختصری از سابقه ی پژوهشی و تحصیلی خود ارایه می دهد. در پاراگراف های بعدی یافته های علمی و فعالیت های کنونی مطرح می شود.و در ادامه درباره تچقیقات پیش روصحبت می شود.

در حالت کلی نباید Research statement را با رزومه اشتباه گرفت چرا که هدف آن ارایه یک معرفی از برنامه ها وشرایط محقق در تحقیقات می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *