سلامت

خواص شگفت انگیز سیر

خواص سير به قدري زياد است که با خواندن فوايد و خواص آن شايد خود را مجبور به استفاده از آن در هر وعده غذايي و در طول روز بکنيد اما در برخي موارد هم بايد در مصرف سير احتياط کنيد.

سير حاوي چه موادي است؟

به طور خلاصه اما مفيد مي توان گفت که سير سرشار از فوليک اسيد، ويتامين C، کلسيم، آهن، منيزيم، پتاسيم و مقدار کمي روي و ويتامين هاي B2، B1 و B3 است.

با فوايد و خواص بي شمار سير آشنا شويد

از سال هاي دور تا کنون از سير براي تصفيه خون استفاده مي شده است. سير حاوي ترکيبات گوگرد است که سيستم ايمني بدن را تحريک کرده و پتانسيل بالايي در نابودي تومورهاي سرطاني دارد.

خوردن سير مجاري تنفس و خون را پاک مي کند و با اين کار از شدت و زحمت تنگی نفس کاسته و گاهي موجب درمان آن مي شود.

بعضي از انواع سل ريوي را معالجه مي کند مخصوصا وقتي که با شير ممزوج شود، زيرا در اين صورت اثر قابل توجهي در کشتن ميکرب کوخ دارد (ميکرب سل).

سير پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده ها را از عفونت ها پاک مي کند به خصوص در اطفال، و با اين خصوصيت سپري مقابل تيفوئيد و ديفتري و مسکن سياه سرفه و خروسک است.

فوايد شگفت انگيز سير

عفونت هاي تنفسي را درمان مي کند.

براي تسکين دندان درد، سير خام را روزي چند بار روي لثه و دندان بماليد.

سير له شده را روي زگيل قرار دهيد تا از بين برود.

براي درمان سينوزيت، چند حبه سير له شده را در کره تفت دهيد و با نان ميل کنيد.

يک حبه سير را ريز خرد کنيد و با کمي آب ميل کنيد تا نفخ، يبوست و درد معده برطرف شود.

بوي سير با جويدن کاهو، جعفري يا خوردن شير، سيب يا عسل رفع مي شود. همچنين گذاشتن مقداري چاي خشک در دهان و قورت دادن آن.

روزانه مصرف نصف يا يک حبه سير خام توصيه مي شود.

مصرف پماد غليظ سير ممکن است موجب تحريکات جلدي و حتي سوختگي هاي خفيف شود.

ساير مصارف سير شامل استفاده از آن براي درمان تب، سرفه، سردرد، شکم درد، احتقان سينوسي، نقرس، روماتيسم، هموروئيد، آسم، برونشيت، تنگي نفس، فشار خون پايين، قند خون پايين، قند خون بالا و جاي گزيدگي مار استفاده مي شود. همچنين از سير براي مبارزه با استرس و خستگي و حفظ سلامت کبد نيز استفاده مي گردد.

سير براي درمان نسيان و فراموشي مفيد است .

ماليدن سير بر روي گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها مي شود.

گذاشتن سير پخته در طي چندين روز بر روي ميخچه و زگيل باعث رفع آنها مي شود.

سير از جمله سبزيجاتي است که باعث پيشگيري از بسياري از سرطان ها مي شود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سينه، معده، پروستات و مثانه مي شود.

سير براي درمان بيماري هاي مختلفي از جمله آسم، برونشيت، روماتيسم، نقرس، ميخچه و زگيل (به صورت موضعي)، سل، دندان درد، نيش زدگي و فشار خون بالا مفيد است. در ضمن، سنگ کليه را خرد مي کند و در ضدعفوني کردن دستگاه هاي ادراري و عفونت هاي واژينال و مثانه نيز مؤثر است.

مصرف روزي نصف استکان از عصاره سير و ليمو ترش، تاثير بسيار زيادي در رفع گرفتگي رگ ها خواهد داشت.

برطرف کننده سرفه، سرماخوردگي و گرفتگي سينه است.

با عفونت مجراي گوارشي مقابله مي کند و سيستم ايمني بدن را تقويت مي کند.

براي افرادي که مبتلا به پرکاري تيروئيد هستند، مفيد است زيرا که منبع عالي يد است.

ويتامين c موجود در آن براي درمان بيماري اسکوربوت (نوعي بيماري خوني ناشي از کمبود ويتامين ث) موثر است.

براي سلامت قلب مفيد است و با انواع بيماري هاي قلبي عروقي مقابله مي کند.

بعضي از افراد از سير براي پيشگيري از سرطان کولون، سرطان معده، سرطان سينه، سرطان پروستات و سرطان ريه استفاده مي نمايند. همچنين از سير براي درمان سرطان پروستات و مثانه نيز استفاده مي گردد. همچنين از سير براي درمان پروستات بزرگ شده، ديابت، ورم مفاصل، آرتروز، رينيت آلرژيک (تب يونجه)، اسهال مسافران، فشار خون بالا در اواخر بارداري، سرماخوردگي، پيشگيري و درمان عفونت هاي باکتريايي و قارچي استفاده مي شود.

سولفور و سلنيم در آن مانع از بروز تومور مي شود و در صورت ايجاد تومور، اندازه هاي آن را کاهش مي دهد.

خاصيت مسکن آن دندان درد را درمان مي کند.

با بالابردن ميزان انسولين، قند خون را تنظيم مي کند.

آنتي اکسيدان قوي موجود در آن، راديکال هاي آزاد را که باعث پيري و بيماري مي شود خنثي مي کند.

با رقيق کردن خون مانع از لخته شدن خون مي شود و در نتيجه احتمال بروز سکته را کاهش مي دهد.

خاصيت ضدالتهابي دارد.

سير خام حاوي آنتي بيوتيک طبيعي به نام آليسين است و باکتري هاي مقاوم به دارو مانند «MRSA» و «هليکوباک تر پيلوري» را که باعث زخم معده و سرطان معده مي شود از بين مي برد.

مضرات مصرف نادرست سير

مادران شيرده در خوردن سير زياده روي نکنند زيرا سبب تغيير مزه شير آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شير صرف نظر کند.

زياده روي در مصرف سير باعث سرگيجه، کاهش فشار خون، آلرژي (حساسيت)، و در موارد نادر منجر به خونريزي مي شود.

‏ظاهرا سير تاثيري بر متابوليسم داروها ندارد، اما بيماراني که از داروهاي ضد انعقاد خون مثل آسپرين استفاده مي کنند، بايد در مصرف سير احتياط کنند، زيرا سير مانع از انعقاد خون مي شود. ‏از اين رو افرادي که جراحي مي کنند، بايد 7 تا 10 روز پيش از جراحي از خوردن سير خودداري کنند، زيرا زمان خونريزي را ‏طولاني تر مي کند. ‏

بعضي از افراد از روغن بدست آمده از سير براي درمان عفونت هاي قارچي، زگيل ها و ميخچه استفاده مي نمايند. هرچند تحقيقات علمي نشان مي دهد که سير مي تواند قادر به درمان عفونت هاي قارچي از قبيل پاي ورزشکاران باشد، اما کارايي روغن سير برروي زگيل ها و ميخچه ثابت نشده است.

مصرف سير در باردراي زمانيکه در مقادير درست مصرف شود، عموما بي خطر مي باشد. سير عموما زمانيکه در مقادير درماني مصرف مي شود، در دوران باردراي پر خطر مي باشد.

زمانيکه سير برروي پوست استفاده مي گردد، عموما مي تواند خطرناک باشد. سير مي تواند باعث آسيب ديدن پوست به شکل سوختگي شود.

مصرف سير خوراکي براي عموم مردم مطمئن و ايمن مي باشد. سير مي تواند باعث بوي بد دهان، احساس سوزش در دهان و يا معده، سوزش معده، بادشکم، تهوع و استفراغ، بوي بد بدن و اسهال شود. اين عوارض جانبي عموما در مصرف سير خام بيشتر مي باشد. همچنين سير مي تواند خطر خونريزي را نيز افزايش دهد، آسم و ساير واکنش هاي آلرژيکي نيز در افراديکه سير مصرف مي کنند ممکن مي باشد.

بيماري هايي که سير در آنها بي تاثير است

ديابت، بنظر نمي رسد که مصرف سير تاثيري در درمان قند خون بالا داشته باشد.

درمان هيلوباکتر، هرچند در نتايج آزمايشگاهي مصرف سير باعث کاهش اين باکتري شده بود، ولي در عمل چنين چيزي مشاهده نشد.

کلسترول بالا، تحقيقات زيادي در رابطه با تاثير سير بر چربي خون، کلسترول خون و تري گليسيريد انجام شده است، با اينحال نتايج در اين مورد مختلف است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *