نگارش پایان نامه

ادبیات پژوهش

ادبیات پژوهش

یک محقق، قبل از انجام تحقیق پایان نامه خود و بعد از انتخاب موضوع تحقیق و تدوین و گردآموری عنوان و قبل از نگارش طرح تحقیق، نیاز دارد که با مراجعه به مدارک و ادبیات، پیرامون موضوع و مسئله‏ای که برای تحقیق انتخاب کرده است، سطح آگاهی خود را توسعه دهد؛ تا بتواند در اطلاعات به دست آمده، مسئله تحقیق و فرضیه های خود را دوباره معین و مشخص کند.

به طور خلاصه فصل دوم با عنوان پیشینه یا ادبیات پژوهش شامل موارد زیر خواهد بود:

1- مقدمه (حدود یک پارگراف)

2- بررسی متون، نظریه ها و تاریخچه

3- پژوهش های داخلی

4- پژوهش های خارجی

در نگارش پیشینه پژوهش دقت کنید که به کل مقاله نیاز ندارید چکیده مقاله و یا پایان نامه معمولاً کفایت می کنه بنابراین اگه مقاله لاتینه نیازی به ترجمه کل مقاله ندارید فقط چکیده رو ترجمه کنید کافیه. برای مقاله شما باید پیشینه رو بصورت خلاصه بنویسید به شکل زیر:

چینگ و همکاران (2016) در مقاله ای با عنوان “…..” دریافتند که ….. بعد دریافتند به نتایج تحقیق اشاره کنید در پایان نامه پیشینه معمولا مفصل تر نوشته میشه و شما می تونید بیشتر بازش کنید و به روش ها و ابزار پژوهش هم اشاراتی داشته باشید. در کل چکیده مقالات مرتبط به پژوهشتونو بخونید و برداشت خودتونو یادداشت کنید و در مقاله و یا پایان نامه بیارید.

ترتیب نوشتن پیشینه هم معمولا به شکلهای زیر صورت میگیرد:

1- از جدید به قدیم

2- از قدیم به جدید

3- از مرتبط ترین به غیر مرتبط ترین

معمولا در مقالات فارسی اول تحقیقات انجام شده در ایران میاد بعد در خارج از کشور ، اگه مقاله isi و… دارید می نویسید بهتره اول پیشینه لاتینو بیارید بعد فارسی، در ارتباط با نوشتن پیشینه پژوهش، ممکنه نتونید موضوعاتی که عینا در ارتباط با موضوعتون کار شده رو پیدا کنید که اینم طبیعیه، اگه موضوتون حاوی نوآوری باشه امکانش زیاده نتونید پیشینه  موضوعات عین موضوع خودتونو رو پیدا کنید. در این صورت بیاید موضوعات شبیه به موضوع خودتون رو بیارید و یا موضوعات که در ارتباط با متغیر وابسته و یا هر یک از متغیر مستقل تون کار شده رو بیارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *